sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kaikki tiet vievät Roomaan, part one

Ciao!!

Barille päästyämme, passintarkastuksen ohitettuamme etsimme infopisteen, josta ajattelimme kysyä kuinka pääsisimme Barin päärautatieasemalle. En yllättynyt, ettei infopisteessä edes ollut työntekijää, joten kanadalaisten reppureissaajien kanssa hetki ihmeteltyämme, saimme tietää että bussi saapuisi paikkoin satamarakennuksen eteen. Bussipysäkkiä ei löytynyt, mutta iloksemme eräs toinen matkailijaparivaljakko huikkaisi meille että bussi saapuisi kohta siihen, missä he seisoskelivat :) Bussikyyti ei kestänyt kauaa, ja maksoi pari euroa per naama.

Rautatieasemalla varasimme junapaikat Roomaan, kalliit paikat olikin, nimittäin KYMMENEN euroa per paikka! Halvemmallakin oltais päästy (3€/hlö), mutta tuo halvempi juna olisi ollut perillä Roomassa vasta illalla kello 23.00 eikä meillä ollut Roomasta varattuna hostellia eikä muutakaan majapaikkaa ollut tiedossa. Ostimme siis paikkaliput kalliiseen EuroCity junaan..


Bari

Jenni kuluttaa aikaa Barilla

Barilla jouduimme odottelemaan noin neljä tuntia ennen junan lähtöä, tämä aika käytettiin hyväksi jäätelöä syöden ja blogia päivitellen internetpointissa. Rautatieaseman infotaulu näytti junan olevan myöhässä 60 minuuttia.. Onneksi päivä oli aurinkoinen, joten ei muutakun ulos lämpimään. Juna saapui kuitenkin vain 20 minuuttia myöhässä aikataulustaan. Hyppäsimme vaunuun, jonka luulimme omaksemme ja josta löytyi kuin löytyikin lipussa lukevat paikkanumerot! Hieman alkoi kuitenkin epäilys hiipíä mieleeni, sillä vaunussa istui minun ja Jennin lisäksi vain yksi papitsuulo ja penkitkin oli jotenkin epäilyttävän pehmeät ja leveät.. sopivan viileäkin oli. Epäilyni vaihvistuivat kun meille tarjottiin ilmaiset kahvit sekä välipalat: istuimme ykkösluokan vaunussa! "Istutaan vaan ihan pokkana niin kauan ku konnari tulee", Jenni sanoi ja näin teimme. Onneksi konduktööri olikin mukava ja ystävällisesti kertoi meidän istuvan väärässä vaunussa ja että voisimme vaihtaa vaunua seuraavalla pysäkillä. Niin, olihan tuon ykkös- ja kakkosluokan välillä eroa, kakkosluokan vaunussa oli hyvin kuuma, jokaisella paikalla istui joku (paitsi meidän paikoilla ü) ja penkitkin oli kapeammat.

Pääsimme lopulta perille Roomaan! Kiertelyn, kaartelun ja jahkailun jälkeen lähdimme kävelemään kohti turisti-infoa (joka oli sisällä rautatieasemalla). Emme ennättäneet perille, ennenkun joku huusi tarvitsemmeko majapaikkaa. Huutaja oli mies, joka välitti hostelleja ja hotelleja niitä tarvitseville. Kerroimme budjetiksi noin 20€/naama, tästähän riemu repesi.. kuulema tosi tosi low budget.. "We said we're interrailing, so.."

Saimme hostellin noin viiden minsan kävelymatkan päästä rautatieasemalta, ihan jees hostelli. Kahden hengen huone, ja suihku silleen nätisti huoneen nurkassa.. vain suihkuverho suihkuttelijan suojana. Vessaa meillä ei näin ollen ONNEKSI ollut! :D



Wanted ravintola, suosittelen!

Sitä aitoa!

Ilta kului syöden, kartta tutkaillen, kaupunkia kierrellen ja seuraavaa päivää suunnitellen. Käytiin kuitenkin ottamassa pienet sneak peakit kauniiksi valaistusta Colosseumista, joka myöskin oli vain viiden minuutin kävelymatkan päässä hostellistamme.



Colosseum

Mitä muuta tapahtuikaan Roomassa..
to be continued!

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti